Norsk English

Kopibygg i Ålesund

Nybygging av større trefartøy er ikkje daglegdags. Ein historisk kopi av eit havfiskefartøy frå Sunnmøre er no i gang på oppdrag fra Stiftelsen Kjell Holm og Sunnmøre Museum i Ålesund. Bygginga av fartøyet skjer for det meste i Ålesund, men noko blir laga ved HFS i Norheimsund. Tauverk i hamp skal reiparbanen ved HFS stå for, og alle beslag skal smeden lage.

 

Følg prosjektet via Hardanger fartøyvernsenter på facebook, og på desse linkane:

Heimeside: http://bankskoyta.no/

På heimesida finn du ein blogg.

Henta frå heimesida til bankskøyta: "Over 100 år er gått siden det sist ble bygget en bankskøyte i Ålesund. Nå skjer det igjen. På Prestebrygga, midt i hjertet av Ålesund, med Ålesundet som nærmeste nabo, er dyktige båtbyggere alt i gang med å skape noe unikt.
Byggestedet er slik at du kan følge med og se denne fantastiske skuta bli til - fra dag til dag. Det er ennå langt opp og frem til vi kan si: Velkommen om bord. Men vi kan i alle fall si:
Velkommen til en historisk byggeplass! Nybygging av større trefartøy er ikkje daglegdags. Ein historisk kopi av eit havfiskefartøy frå Sunnmøre er no i gang på oppdrag fra Stiftelsen Kjell Holm og Sunnmøre Museum i Ålesund. Bygginga av fartøyet skjer for det meste i Ålesund, men noko blir laga ved HFS i Norheimsund. Tauverk i hamp skal reiparbanen ved HFS stå for, og alle beslag skal smeden lage."

Webkamera: http://kamera.smp.no/services/kamera/default.aspx?menu=1&submenu=3&type=1

Flere bilder

  • Modell av bankfiskeskøyte
  • Ørnulf Opdahl ved rothaug
  • Bjelkelaget snart på plass